flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд залишив право користування земельною ділянкою за територіальною громадою Сухолиманської сільської ради Овідіопольського району Одеської області

03 липня 2018, 16:24

Сьогодні, 03.07.2018 року Одеським апеляційним господарським судом у складі колегії суддів: головуючого судді – Діброви Г.І., суддів  Ярош А.І., Головея В.М., розглядалася апеляційна скарга ТОВ «Перспектива» на рішення Господарського суду Одеської області від 30.05.2012 року у справі №5017/461/2012 за позовом Сухолиманської сільської ради Овідіопольського району Одеської області, с. Сухий Лиман Овідіопольського району Одеської області до відповідача ТОВ «Газпром добича Уренгой», м. Новий Уренгой Ямало-Ненецький автономний округ Російська Федерація про припинення права постійного землекористування, за результатом розгляду якої суд закрив апеляційне провадження у справі на підставі п. 3 ч. 1 ст. 264 ГПК України через відсутність у скаржника порушеного права.

Рішенням Господарського суду Одеської області від 30.05.2012 року у справі №5017/461/2012 було припинено право постійного користування ТОВ «Газпром добича Уренгой» земельною ділянкою площею 13,0 га в селі Сухий Лиман Овідіопольського району Одеської області, яка була надана на підставі Державного акту на право користування землею.

Сухолиманська сільська рада у 2017 році прийняла рішення про виділення земельних ділянок у власність, яким фактично розподілено спірну земельну ділянку між 106 громадянами України, а саме: воїнами АТО, багатодітними сім’ями, інвалідами дитинства, матерями героїнями та іншими незахищеними верствами населення.

На судовому засіданні були присутні журналісти національного телеканалу «1+1», а також громадські активісти та представники територіальної громади Сухолиманської сільської ради.

Громадський порядок у судовому засіданні забезпечували спеціальний батальйон поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції в Одеській області, а також спеціальний підрозділ Національної гвардії України.