flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеський апеляційний господарський суд повернув територіальній громаді земельну ділянку, яка була передана в оренду

13 грудня 2017, 11:29

Пост-реліз по справі №916/920/17, що викликала суспільний резонанс

 

12.12.2017 року в Одеському апеляційному господарському суді в апеляційному порядку слухалась справа за скаргою заступника прокурора Одеської області на рішення Господарського суду Одеської області від 12.06.2017р. по справі №916/920/17 за позовом прокурора Одеської області в інтересах держави, в особі Управління інженерного захисту території міста та розвитку узбережжя Одеської міської ради до Приватного підприємства “КАРОЛАЙН” про розірвання договору оренди берегозахисної споруди у вигляді ділянки штучного пляжу «Аркадія».

Не погодившись з висновком господарського суду Одеської області від 12.06.2017р, яким у задоволенні позовних вимог було відмовлено, прокурор Одеської області в інтересах держави, в особі Управління інженерного захисту території міста та розвитку узбережжя Одеської міської ради звернувся до суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати рішення Господарського суду Одеської області від 12.06.2017р. у справі №916/920/17 та постановити нове рішення, яким задовольнити позовні вимоги в повному обсязі.

Під час розгляду справи в апеляційному порядку, судом було оголошено перерву у зв’язку з необхідністю огляду та дослідженням доказів у місці їх знаходження. Колегія суддів виїхала на місце знаходження берегозахисної споруди у вигляді ділянки штучного пляжу для здійснення замірів та огляду споруд, які розташовані на цій ділянці. Після вчинення всіх процесуальних дій та повернення до суду, розгляд справи був продовжений.

Розгляд справи не пройшов без участі громадських активістів. Протягом всього часу судового розгляду приблизно два десятки молодих людей спортивної статури знаходилися біля зали судового засідання. Втім, розгляд справи відбувся спокійно та без жодних конфліктів. Громадський порядок, безпека сторін, вільних слухачів та колегії суду була забезпечена представниками поліції.

Після дослідження всіх обставин справи та повернення суду з нарадчої кімнати, головуючий суддя проголосив вступну та резолютивну частини постанови ОАГС. Апеляційну скаргу заступника прокурора Одеської області та Одеської міської ради задоволено, рішення господарського суду Одеської області від 12.06.2017р. скасовано.

Повні тексти електронних копій процесуальних документів по справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень. (http://www.reyestr.court.gov.ua).

Прес-служба Одеського апеляційного господарського суду