flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-реліз по справі №916/3073/16, що викликала суспільний резонанс

26 липня 2017, 15:26

Прес-служба Одеського апеляційного господарського суду повідомляє, що сьогодні 05.07.2017 року  колегія суддів Одеського апеляційного господарського суду у складі головуючого судді Діброви Г.І., суддів: Лисенко В.А., Ярош А.І. провела засідання з розгляду апеляційних скарг Приватного підприємства “ШАНС-2016”, м.Арциз Одеської області, Білгород-Дністровської квартирно-експлуатаційної частини району, м. Білгород-Дністровський Одеської області на рішення Господарського суду Одеської  області від 11.04.2017 року у справі №916/3073/16 за позовом Міжнародної благодійної організації “ЕКОЛОГІЯ-ПРАВО-ЛЮДИНА”, м. Львів до Приватного підприємства “ШАНС-2016”, м.Арциз Одеської області, Білгород-Дністровської квартирно-експлуатаційної частини району, м. Білгород-Дністровський Одеської області за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Тарутинської районної державної адміністрації Одеської області, смт. Тарутине Одеської області, Департаменту екології та природних ресурсів Одеської обласної державної адміністрації, м. Одеса, Одеської обласної державної адміністрації, м. Одеса, Одеської обласної  ради, м. Одеса, Міністерства екології та природних ресурсів України, м. Київ, Національного екологічного центру України, м. Київ та за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору стороні відповідача  Міністерства оборони України, м.Київ, Кабінету Міністрів України, м. Київ, Відділу Держгеокадастру у Тарутинському районі Одеської області, смт. Тарутине Одеської області, Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області, м. Одеса про застосування наслідків нікчемності договору шляхом зобов’язання вчинити дії.

Рішенням Господарського суду Одеської області від 11.04.2017 року у справі №916/3073/16 (головуючий суддя Бездоля Ю.С., судді Зайцев Ю.О., Рога Н.В.) у задоволенні позову Міжнародної благодійної організації “ЕКОЛОГІЯ-ПРАВО-ЛЮДИНА”, м. Львів відмовлено повністю, при цьому місцевий господарський суд в порядку статті 83 Господарського процесуального кодексу України вийшов за межі позовних вимог і визнав недійсним договір №5-2016 «Про вирощування сільськогосподарських культур», укладеного між Приватним підприємством “ШАНС-2016”, м. Арциз Одеської області та Білгород-Дністровською квартирно-експлуатаційною частиною району, м.Білгород-Дністровський Одеської області.

За результатами розгляду апеляційних скарг судовою колегією апеляційні скарги залишені без задоволення, рішення суду першої інстанції – без змін.

Одеський апеляційний господарський суд погодився з висновком місцевого господарського суду щодо недійсності договору №5-2016 «Про вирощування сільськогосподарських культур» з підстав його удаваності.

Дана судова справа викликала великий резонанс серед громадськості та засобів масової інформації, оскільки стосується, на думку позивача, розорювання земель ландшафтного заказника “Тарутинський степ” у Тарутинському районі Одеської області.

Незважаючи на те, що на судових засіданнях були присутні представники громадськості та телебачення, безпосередній розгляд справи відбувався спокійно та без жодних конфліктів.

Повні тексти електронних копії процесуальних документів по справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (regestr.court.gov.ua).

Нагадаємо, що у разі незгоди з судовим рішенням, у відповідності до статті 107 Господарського процесуального кодексу, приписів статті 14 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» сторони по справі мають право оскаржити його у касаційному порядку.