flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Парламенту пропонують внести зміни до Закону про антикорупційний суд

05 липня 2018, 11:53

У Верховній Раді було зареєстровано проект закону «Про внесення змін до розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про Вищий антикорупційний суд» (щодо апеляційного оскарження у справах, підсудних Вищому антикорупційному суду)» (реєстр. № 8545 від 03.07.2018), яким пропонується внести зміни до прикінцевих та перехідних положень  Закону України «Про Вищий антикорупційний суд», передбачивши, що справи, судовий розгляд кримінальних проваджень у судах першої та/або апеляційної інстанцій щодо злочинів, віднесених Кримінальним Кодексом до підсудності Вищого антикорупційного суду, який розпочато у судах першої та/або апеляційної інстанцій та не закінчено до дня початку роботи Вищого антикорупційного суду, продовжується у Вищому антикорупційному суді.

Отже, зазначені кримінальні провадження передаватимуться для розгляду до Вищого антикорупційного суду протягом 30 днів з дня початку роботи Вищого антикорупційного суду.

На думку автора, прийняття таких змін до законопроекту забезпечить належний розгляд корупційних справ після утворення Вищого антикорупційного суду та сприятиме недопущенню уникнення відповідальності найвищими посадовцями за вчинення злочинів, пов’язаних з корупцією.

#ОАГС_законопроекти

  

З текстом законопроекту № 8545 можливо ознайомитися за наступним посиланням: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=64333