flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В ОДЕСІ ВІДБУЛОСЯ УРОЧИСТЕ ЗАВЕРШЕННЯ СПЕЦІАЛЬНОЇ ПІДГОТОВКИ ПОМІЧНИКІВ СУДДІВ!

23 червня 2018, 16:44

Сьогодні, 23 червня 2018 року, закінчилось навчання помічників суддів, які беруть участь у доборі на посаду судді в рамках судової реформи.
Спеціальна підготовка проводилась Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України, яке розташовано в адміністративній будівлі Одеського апеляційного господарського суду.
Із закінченням навчального курсу кандидатів в режимі онлайн-конференції привітали: ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, та Голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк.
Слухачів Одеського регіонального відділення особисто привітали проректор з науково-дослідної роботи Національної школи суддів України Наталія Шукліна, голова Одеського апеляційного господарського суду Наталія Богацька, директор Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України Валерій Левенець, в.о. начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Вячеслав Глущенко.
Наталія Шукліна зазначила, що завдяки викладачам НШСУ, які прийняли рішення відійти від класичного викладання та прийти до інтерактивних методик, дана підготовка навчила кандидатів максимально розуміти соціальний контекст судочинства. 
Наталія Богацька зауважила, що під час підготовки кандидати отримали не тільки професійні знання з юриспруденції, а й освоїли навички пов'язані з судовою діяльністю і психологічною підготовкою, такі як управління часом, фінансова дисципліна, комунікація зі ЗМІ та ділове мовлення. Адже сьогодні вже неможливо уявити суддю без цього соціального контексту.
Саме це робить майбутніх суддів ментально іншими - новою суддівською генерацією.


Всього було 6 блоків програми, яка включала 67 тренінгів і два круглих столи. Після кожного тренінгу проводилося оцінювання.
Більш того, після кожного блоку кандидати писали практичне завдання у вигляді проекту судового рішення. Оцінку проводила НШСУ. Результати тестування і практичного завдання показали високий рівень підготовки кандидатів у судді. 
По закінченню навчання всі кандидати отримали відповідні сертифікати НШСУ.
Нагадаємо, що 7 березня 2018 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України прийняла рішення про направлення за результатами спеціальної перевірки кандидатів на посаду судді, які мають стаж роботи на посаді помічника судді щонайменше три роки, для проходження спеціальної підготовки в Національній школі суддів України.
Спеціальна підготовка кандидатів на посаду судді у 2018 році проводилась за єдиною стандартизованою програмою затвердженою рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 12 лютого 2018 року одночасно в чотирьох локаціях: містах Києві, Харкові, Львові, Одесі.