flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кабмін пропонує розширити перелік видів господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню

29 травня 2018, 15:34

До Верховної Ради був поданий проект Закону про внесення зміни до Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» (реєстр. № 8408 від 24.05.2018), відповідно до якого пропонується розширити перелік видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню, додавши до них такий пункт як взяття, переробку і зберігання донорської крові та її компонентів, реалізацію донорської крові та її компонентів і виготовлених з них препаратів.

Відповідно до тексту пояснювальної записки, переробку і зберігання донорської крові та її компонентів, реалізацію виготовлених з них препаратів зможуть здійснювати суб'єкти підприємницької діяльності. Наразі зазначена діяльність належить до сфери управління центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, інших державних органів та органу виконавчої влади Автономної Республіки Крим у сфері охорони здоров’я, обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

На думку автора законопроекту, запровадження нового виду діяльності, що підлягає ліцензуванню (взяття, переробка і зберігання донорської крові та її компонентів, реалізація їх та виготовлених з них препаратів), дозволить привести законодавчі акти України у відповідність із вимогами, які встановлені Законом України «Про донорство крові та її компонентів».

З текстом законопроекту № 8408 можливо ознайомитися за наступним посиланням:

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=64090