flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Парламенту пропонують запровадити спеціальні економічні санкції

11 травня 2018, 14:27

До Верховної Ради був поданий проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про санкції» (реєстр. № 8340 від 08.05.2018) щодо врегулювання можливості застосування спеціальних економічних санкцій на законодавчому рівні.

Відповідно до тексту пояснювальної записки, проектом закону передбачається:

  • уточнення кола суб'єктів, на яких поширюється дія цього Закону. Такими суб'єктами можуть бути українські юридичні особи, юридичні особи, які знаходиться під контролем української юридичної особи, громадяни України.
  • запровадження секторальних санкцій: заборона діяльності суб'єктів права власності і господарювання; перехід у власність України майна держави, за винятками, встановленими міжнародними договорами України, чи юридичної або фізичної особи, які порушили відповідні права та інтереси України та її громадян.
  • встановлення відповідальності за порушення законодавства про санкції у вигляді штрафу у потрійному розмірі від одержаного прибутку за останні 3 роки.

Діяльність щодо виявлення, запобігання та припинення порушень за застосуванням спеціальних економічних санкцій покладатиметься на центральний орган виконавчої влади у сфері економічної політики.

На думку автору законопроекту, його прийняття з дозволить удосконалити законодавче регулювання застосування санкцій щодо суб'єктів, які створюють реальні та потенційні загрози національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України, сприяють терористичній діяльності, порушують права і свободи людини і громадянина, інтереси суспільства та держави.

#ОАГС_законопроекти

 

З текстом законопроекту № 8340 можливо ознайомитися за наступним посиланням:

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=63969