flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Раді пропонують врегулювати порядок управління об’єктами державної власності

05 квітня 2018, 14:51

До Верховної Ради був поданий проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення управління об'єктами державної власності» (реєстр. № 8225 від 04.04.2018).

Проектом закону № 8225 передбачається внесення таких змін до Закону України «Про управління об’єктами державної власності», якими:

  • виключити вимогу для акціонерного товариства відчужувати майно за попередньою згодою уповноваженого органу управління.
  • встановити, що:
  • майно передане його власником до статутного капіталу господарського товариства, є майном такого товариства, за винятком майна, у тому числі пакетів акцій, що включено до статутних капіталів господарських товариств та залишається у державній власності на підставі рішень Уряду.
  • розпорядження майном, внесеним до статутного капіталу господарського товариства здійснюється за рішенням органів товариства, якщо інше не передбачено статутом.
  • рішення про розпорядження (списання, відчуження, передачу в користування, оренду, концесію) окремим індивідуально визначеним майном підприємств, що не підлягають приватизації, приймається Кабінетом Міністрів України.

Метою законопроекту, в першу чергу, є визначення правового режиму державного майна, та врегулювання питання розпорядження зазначеним майном господарським товариством.

Відповідно до пояснювальної записки, на думку автора, на сьогодні на законодавчому рівні існують обмеження, щодо неможливості ефективного розпорядження нерухомим майном суб’єктами господарювання, що не підлягають приватизації. За інформацією суб’єктів управління деяке нерухоме майно не використовується у процесі діяльності, що призводить до його псування та руйнування.

Документом пропонується внести зміни у законодавчі акти, серед яких, зокрема Закони:

  • «Про управління об’єктами державної власності»;
  • «Про оренду державного та комунального майна»;
  • «Про приватизацію державного майна».

(#ОАГС_законопроекти)

 

З текстом законопроекту № 8225 можливо ознайомитися за наступним посиланням:

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=63783