flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зупинення провадження у справі до розгляду іншої справи можливе лише за пов’язаності даних справ та об’єктивної неможливості розгляду справи

05 квітня 2018, 14:40

Одеським апеляційним господарським судом акцентовано увагу на тому, що для вирішення питання про зупинення провадження у справі до вирішення іншої справи господарському суду слід у кожному конкретному випадку з'ясовувати як пов'язана справа, яка розглядається господарським судом, зі справою, що розглядається іншим судом і чим обумовлюється об'єктивна неможливість розгляду справи.

Неможливість розгляду даної справи до вирішення справи іншим судом полягає в тому, що обставини, які розглядаються іншим судом, не можуть бути встановлені господарським судом самостійно у даній справі.

Пов'язаність справ полягає у тому, що рішення іншого суду, який розглядає справу, встановлює обставини, що впливають на збирання та оцінку доказів у даній справі. Ці обставини повинні бути такими, що мають значення для даної справи.

Відповідне рішення прийняте Одеським апеляційним господарським судом за результатами апеляційного перегляду ухвали Господарського суду Одеської області від 12.02.2018 про зупинення провадження у справі №916/3262/17 за позовом ТОВ до селищної ради про стягнення 81315,88 грн.

Повні тексти електронних копій процесуальних документів по справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень(http://reyestr.court.gov.ua/Review/73002887)

(#ОАГС_судова_практика)