flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Верховній Раді пропонують врегулювати питання щодо надання державної допомоги суб’єктам господарювання

27 березня 2018, 18:02

На розгляд Верховній Раді було подано законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо приведення їх у відповідність із Законом України «Про державну допомогу суб'єктам господарювання» (реєстр. № 8191 від 23.03.2018), який сприятиме створенню правових та організаційних механізмів реалізації положень Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання».

Необхідність прийняття проекту № 8191 обумовлена реалізацією Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, якою передбачено, що протягом 3 років з дати набрання чинності Угодою Україна має, зокрема, прийняти національне законодавство про державну допомогу.

У зв’язку з чим, Кабінет Міністрів України відповідно до п. 5 розділу 9 «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про державну допомогу суб'єктам господарювання» подав до Верховної Ради України пропозиції щодо приведення законодавчих актів України у відповідність із зазначеним Законом.

Прийняття проекту закону № 8191, відповідно до пояснювальної записки, дозволить вдосконалити правове регулювання відносин між Антимонопольним комітетом України як Уповноваженим органом з питань державної допомоги та надавачами державної допомоги під час оцінки допустимості заходів державної допомоги суб’єктам господарювання.

Законопроектом пропонується внести зміни у чинне законодавство, зокрема до Законів України:

 «Про охорону навколишнього природного середовища»;

 «Про інноваційну діяльність»;

 «Про альтернативні джерела енергії»;

 «Про спеціальний режим інноваційної діяльності технологічних парків»;

 «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом»;

 «Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні» тощо.

#ОАГС_законопроекти

 

 З текстом законопроекту № 8191 можливо ознайомитися за наступним посиланням:

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=63731