flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Опубліковано Закон «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю»

19 березня 2018, 12:47

17 березня 2018 року в «Голосі України» було опубліковано  Закон «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю», який набере чинності через 3 місяці.

Слід зазначити, що товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю (ТОВ і ТДВ) мають ще рік для того, щоб привести свої статути у відповідність до нового закону та провести державну реєстрацію відповідних змін.

 

Нагадаємо, що зазначений закон передбачає визначення правового статусу товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю, порядок їх створення, діяльності і припинення, закріплює права і обов’язки їх учасників, запроваджує корпоративні договори, відомі як «shareholder agreements», встановлює правила про правочини.

Зокрема, передбачає закріплення положень щодо відповідальності учасників товариства, у зв’язку з порушенням правил про правочини. Відтак, у разі порушення правил про правочини із заінтересованістю, посадові особи винні у такому порушенні, солідарно відповідатимуть за збитки, завдані Товариству.

Започатковується можливість передбачити в статуті Товариства проведення загальних зборів учасників шляхом телеконференції, відео конференції чи із застосуванням інших засобів електронних комунікацій.

 

З текстом Закону № 2275-VIII «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» можливо ознайомитися за наступним посиланням:

http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/2275-19