flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як запобігти та врегулювати конфлікт інтересів у суддівській діяльності?

15 лютого 2018, 14:36

Як запобігти та врегулювати конфлікт інтересів у суддівській діяльності?

 14 лютого 2018 року, суддя Одеського апеляційного господарського суду Діброва Галина Іванівна прийняла участь  в консультативній зустрічі з суддями Одеської області на тему «Особливості запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у діяльності суддів», яка була організована Радою суддів України за підтримки Канадського Проекту підтримки судової реформи. 

Під час зустрічі з суддями було розглянуто на регіональному рівні проблемні питання врегулювання конфлікту інтересів в процесуальній і поза процесуальній діяльності суддів.

Учасники заходу визначили та узагальнили типові ситуації конфлікту інтересів у суддівській діяльності та отримали рекомендації щодо щодо їх запобігання, виявлення та врегулювання.

Судді обговорили повноваження Ради суддів України в контексті вимог антикорупційного законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів і виявили особливості його врегулювання, у порядку, визначеному процесуальним Законом.

Також суддям було проведено експрес-опитування  на рахунок відповідальності суддів за порушення правил запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Окрім суддів-спікерів Одеського регіону, учасниками зустрічі були:

  • Чумаченко Тетяна Анатоліївна – голова Комітету етики, врегулювання конфлікту інтересів та професійного розвитку суддів Ради суддів України;
  • Чебан Вікторія Миколаївна – член Комітету етики, врегулювання конфлікту інтересів та професійного розвитку суддів Ради суддів України;
  • Кривонос Людмила Сергіївна – заступник начальника відділу організаційного забезпечення суддівського самоврядування ДСА України;
  • Бренда Каппер – директор групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту Канади;
  • Ігор Осика – керівник проекту, Проект підтримки судової реформи, Національний суддівський інститут Канади;
  • Олександра Баранюк – менеджер з організації заходів, Проект підтримки судової реформи, Національний суддівський інститут Канади.
  • Валерія Кохан – експерт Проекту підтримки судової реформи, Національний суддівський інститут Канади.