flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Велика Палата_ВС: Перші висновки щодо визначення юрисдикції

09 лютого 2018, 14:42

Особа звернулася до суду з позовом щодо оскарження незаконного притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Суди першої та апеляційної інстанцій дійшли висновку про доцільність закриття провадження у справі, оскільки спір щодо проходження публічної служби не може розглядатись у порядку цивільного судочинства, а підпадає під юрисдикцію адміністративних судів.

Верховний Суд у складі суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду на підставі ч. 6 ст. 403 ЦПК України передав  справу на розгляд Великої Палати Верховного Суду, оскільки учасник справи оскаржував судове рішення з підстав порушення судами правил предметної юрисдикції.

Велика Палата Верховного Суду, розглянувши вказаний спір, дійшла висновку про те, що справи у спорах з приводу притягнення до дисциплінарної відповідальності державних службовців стосуються проходження останніми публічної служби, а відтак підлягають розгляду у порядку адміністративного судочинства.

 

З повним текстом постанови Великої Палати ВС у справі № 686/13410/16-ц від 06.02.2018 можливо ознайомитись за посиланням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/72074133   (#ОАГС_висновкиВП_ВС) .