flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася спільна нарада голів місцевих, апеляційних господарських судів та суддів КГС ВС

08 лютого 2018, 18:23
 
Голова Одеського апеляційного господарського суду Наталія Богацька прийняла участь у спільній нараді голів місцевих, апеляційних господарських судів та суддів КГС ВС, що проходив Касаційному господарському суді у складі Верховного суду.
Основними питаннями, що розглядалися на нараді, стали:
- підведення підсумків роботи господарських судів у 2017 році;
- визначення основних завдань на 2018 рік;
- обговорення проблемних питаннь застосування Господарського процесуального кодексу України.
Заступник Голови Верховного Суду, Голова Касаційного господарського суду у складі ВС Богдан Львов відмітив, що так як на суди першої інстанції лягає найбільша відповідальність за якісне фахове впровадження нових процесуальних норм, вони мають стати обличчям судової системи. Разом з цим, судам апеляційної інстанції необхідно сконцентруватися на вивченні та узагальненні судової практики щодо застосування законодавства у відповідному апеляційному окрузі.
Нагадаємо, до Одеського апеляційного округу входять господарські суди Одеської, Миколаївської та Херсонської областей.
«Судова система сьогодні має працювати на найвищому рівні та задовольняти потреби учасників судового процесу. Перед нами стоїть завдання працювати так, щоб навіть сторона, яка програла процес, могла заявити про високу професійну компетенцію суду», - наголосив Богдан Львов.
У ході наради судді обмінялися думками та висловили пропозиції щодо необхідності подальшої спільної роботи з напрацювання єдиної практики застосування нових процесуальних норм.
Фото: "Судово-юридична газета".