flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звільнення ринку криптовалют від оподаткування може стати запорукою надходження інвестицій в економіку Україну

03 листопада 2017, 12:14

Звільнення ринку криптовалют від оподаткування може стати запорукою надходження інвестицій в економіку Україну

 

На розгляд Парламенту було подано законопроект щодо стимулювання ринку криптовалют та їх похідних в Україні (реєстр. 7246 від 30.10.2017), головним завданням якого є створення умов для забезпечення функціонування ринку криптовалют в Україні.

Проектом планується звільнення від оподаткування прибуток тих підприємств, (окрім фінансових установ), що надають фінансові послуги на ринку криптовалют у відповідності до Закону України «Про стимулювання ринку криптовалют та їх похідних в Україні», отриманий від операцій з купівлі-продажу криптовалют.

Передбачається також, що доходи від операцій з криптовалютами не включатимуться до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, а операції з криптовалютами та видобуванням (майнингом) криптовалюти віднести до операцій, що не є об’єктом оподаткування.

Такий підхід, на думку автора законопроекту, дозволить створити передумови для надходження додаткових інвестиційних потоків до України та забезпечить вільне функціонування ринку криптовалют та їх похідних.

Однак, відповідно до пояснювальної записки, проект Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо стимулювання ринку криптовалют та їх похідних в Україні)» та проект Закону України «Про стимулювання ринку криптовалют та їх похідних в Україні» №7183-1 від 10.10.2017 необхідно розглядати у комплексній взаємодії, оскільки вони обидва спрямовані на вирішення спільного завдання, а саме, створення умов для стимулювання розвитку діяльності криптовалют в Україні та їх видобування (реальні умови для майнерів), використання криптовалют у повсякденному житті та захист прав, законних інтересів споживачів й надавачів цих послуг, професійних учасників ринку.

 

З текстом законопроекту № 7246 можливо ознайомитися за наступним посиланням:

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=62816