flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Раді зареєстрували законопроект про обіг криптовалюти в Україні

11 жовтня 2017, 10:19

Законодавче врегулювання обігу крипто валюти в Україні

 

Необхідним є врегулювання питання щодо застосування криптовалюти, адже, як показує світова практика, криптовалюта набирає все більшу популярність в усьому світі, її розвиток заборонити технічно неможливо і економічно недоцільно.

У зв’язку з чим, народні депутати подали до Верховної Ради України проект Закону «Про обіг криптовалюти в Україні» (реєстр. № 7183 від 06.10.2017)

Метою розробки зазначеного законопроекту є надання офіційного статусу крипто валюті, регуляції правовідносин щодо її обігу, зберігання, володіння, використання та проведення криптовалютних операцій в Україні.

Оскільки технологія блокчейн, на якій базується велика кількість технологічних розробок, вже знайшла широкого застосування в багатьох сферах суспільства, таких як діяльність у сфері криптографії, криптовалюти так і застосування у державній сфері управління по всьому світу.

Крім того, однією з перших в світі технологію блокчейн Україною було застосовано у сфері державного управління, а саме створено та запроваджено електрону платформу для реалізації арештованого майна - «Система електронних торгів арештованим майном «СЕТАМ». Необхідно відмітити, що вже анонсовані платформи для реалізації майна банків-банкрутів, які також діятимуть за допомогою системи блокчейн.

На думку ініціаторів законопроекту, зазначений проект Закону дозволить залучити багатомільйонні міжнародні інвестиції в Україну для розвитку малого, середнього та великого бізнесу, що у свою чергу позитивно вплине на економічний клімат всередині держави, дозволить зміцнити національну валюту та збільшити ВВП.

З текстом законопроекту № 7183 можливо ознайомитися за наступним посиланням:

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=62684