flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підсумкова нарада по наданню методичної допомоги з питань застосування законодавства про банкрутство господарським судам Одеського апеляційного округу

24 березня 2017, 17:59

         24 березня 2017 року на базі Одеського апеляційного господарського суду відбулася підсумкова нарада по наданню методичної допомоги Вищим господарським судом України з питань застосування законодавства про банкрутство господарським судам Одеського апеляційного округу.

Захід було проведено за участю суддів Одеського апеляційного господарського суду, господарського суду Одеської області, та з господарськими судами Миколаївської та Херсонської областей у режимі відеоконференції.

Суддею Вищого господарського суду України Борисом Поляковим були надані відповіді на питання суддів щодо застосування окремих норм законодавства під час вирішення спорів про банкрутство та спорів, пов’язаних із банкрутством. Жваву дискусію викликали і деякі аспекти із застосування судової практики Верховного суду України та Вищого господарського суду України. Кожен з суддів мав можливість висловити свою думку.

На нараду було запрошено арбітражних керуючих, у зв’язку з чим була можливість обговорити питання судової практики у правових відносинах, які стосуються реалізації майна банкрута, особливо в частині процедури проведення аукціонів, призначення ліквідатора та певні проблеми при застосуванні Закону в частині грошової винагороди розпорядника майна (ліквідатора).

Одночасно, Борис Поляков звернув увагу суддів на особливості застосування положень Закону «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», які стосуються руху справи про банкрутство, зокрема, в частині розгляду кредиторських вимог, заяв з майновими вимогами у провадженні у справі про банкрутство, призначення арбітражних керуючих.

Керівництво Одеського апеляційного господарського суду висловлює подяку Вищому господарському суду та персонально Борису Полякову за плідну співпрацю в ході робочого візиту та надання методичної допомоги з багатьох актуальних питань правозастосування, що безумовно важливо у формуванні єдиної судової практики при розгляді судових справ про банкрутство.

Детальніше на Facebook