flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Фінал Турніру з судових дебатів «Ultima Ratio»

19 березня 2017, 19:46

       18-19 березня 2017 року Одеський апеляційний господарський суд вже вчетверте гостинно відчинив свої двері для проведення фінального етапу Всеукраїнського турніру з класичних судових дебатів «Ultima ratio».

 

         В турнірі прийняли участь 16 кращих команд з Києва, Харкова,  Львова, Дніпра, Миколаєва та Одеси, які зайняли I місце у відбірковому етапі в своєму регіоні.

        Для всіх присутніх, включаючи працівників Одеського апеляційного господарського суду, турнір став дійсно святом! Святом практичних навичок, науково-практичного досвіду та нових знань.

        Оцінювали гру команд професійні судді Одеського апеляційного господарського суду: Тетяна Гладишева, Світлана Таран та суддя у відставці- Михайло Мирошниченко, кращі у своїй справі юристи, та наукова еліта міста. 

       Судові дебати – гарна практика для студентів. Це привід зовсім по-іншому подивитися на свою професію, бо юрист повинен не лише добре знати закон, а і володіти мистецтвом переконання.

        Проведення таких заходів яскраво характеризує зацікавленість судової гілки влади у вихованні нового покоління майбутніх правників.

Всі 16 команд виступили дуже гідно, проявивши знання у сфері матеріального та процесуального господарського права, ораторського мистецтва та вміння доводити свою думку.

      «Приємно усвідомлювати, що за чотирирічну історію, Всеукраїнський турнір з класичних судових дебатів «Ultima ratio» набуває все більших масштабів і команди рік за роком підвищують професійний рівень і демонструють свій потенціал та амбіційність. Крім того, географія заходу розширюється і сьогодні в турнірі беруть участь команди не тільки з Одеси, а і з інших міст України» - зазначила Наталія Морщагіна під час підведення підсумків фінального дня турніру. Крім того, голова Одеського апеляційного господарського суду висловила надію, що студенти-учасники цьогорічного турніру вже у найближчому майбутньому посядуть достойне місце у рядах висококваліфікованих правників.

      Отже, турнірна таблиця склалась наступним чином:

I місце - команда "MINDFORCE", крім того "MINDFORCE" вибороли перемогу у номінації «Краща правова позиція».
II місце – команда  "Меморандум". 
III місце розділили між собою одразу дві команди - Бегларян & Захарченко; " " 15 ВК."
        
 
        
 
Кращим оратором стала  Олеся Рибалко.
 
Вітаємо переможців та бажаємо всім учасникам подальших успіхів у підкоренні висот в галузі господарського права та процесу!