flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеським апеляційним господарським судом повернуто у державну власність земельні ділянки в Тарутинському районі Одеської області загальною площею 807,984 га.

31 січня 2017, 10:09

        Одеський апеляційний господарський суд  залишив в силі рішення господарського суду Одеської області , за позовом заступника військового прокурора Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України в інтересах держави в особі Міністерства оборони України,  в особі Білгород-Дністровської квартирно- експлуатаціної частини району до відповідачів: Тарутинської районної державної адміністрації Одеської області;ТОВ “Виробничо-комерційної фірми “Бородіно –А”, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивачів: Кабінету Міністрів України про визнання недійсними договорів оренди землі та зобов’язання повернути земельні   ділянки Міністерству оборони України.

        Позовні вимоги грунтувались на тому, що відповідач- Тарутинська РДА Одеської області уклала оскаржувані договори оренди не маючи на те відповідних повноважень всупереч положенням ст.ст. 77, 78, 92, 116 Земельного кодексу України, ст. 4 Закону України “Про оренду землі”, ст. ст. 9, 14 Закону України “Про Збройні Сили України”, ст.ст. 1, 4 Закону України “Про використання земель оборони”, нормам Положення про Міністерство оборони України, затвердженого Указом Президента України від 06.04.2011 № 406/11.

        Колегією суддів апеляційної інстанції визнано обґрунтованими та такими що відповідають нормам закону позовні вимоги позивача, а від так судом визнано недійсними договори оренди землі, що були предметом спору та повернуто Міністерству оборони України земельні ділянки загальною площею 807,984 га (нормативно-грошовою вартістю 22,46 млн грн) в Тарутинському районі Одеської області.