flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Одеському апеляційному господарському суді відбувся Всеукраїнський турнір з судових дебатів з господарського права та процесу

14 березня 2016, 15:27

             В минулі вихідні Одеський апеляційний господарський суд радо відкрив свої двері для Всеукраїнського студентського турніру з судових дебатів. По фабулі, складеній на основі реальної судової суперечки, 16 команд змагалися в ораторському мистецтві, умінні викладати свою правову позицію, знанні законодавства.

 

 

  Відкриття турніру відбулося у конференц-залі Одеського апеляційного господарського суду. Відкривала ІІІ Всеукраїнський турнір з судових дебатів з господарського права та процесу заступник голови Одеського апеляційного господарського суду Галина Павлівна Разюк. яка привітала присутніх, побажала успіхів у змаганнях, професійних перемог та зауважила, що дуже суворого суддівства не буде, бо усі присутні, будь то студенти-юристи, або професійні судді, адвокати, та викладачі, всі колеги-юристи.

 

 З вітальним словом звернулися  організатор  турніру, керуючий партнер юридичної компанії «СLS» Олександр Анатолійович Байдерін. Він поділився спогадами про своє студентське життя, наголосив на тому, що дають подібні заходи студентам. Також виступили, керівник Одеського відокремленого підрозділу ГО «Всеукраїнське об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу», к.ю.н., доцент кафедри конституційного права та правосуддя ОНУ імені І.І, Мечникова Катерина Юріївна Кармазіна, юрист юридичного бюро «Сєргєєвих» Карина Вершиніна-Запісна.

 

 Здобувати нові знання приїхали учасники з різних міст України, зокрема з Одеси,  Києва, Харкова, Черкас ті Ірпінь. Організатори приклали максимальні зусилля, щоб провести захід на високому рівні, зробити його цікавим і пізнавальним.

 

            Турнір проходив у форматі імітації судового засідання господарського суду, під час якого кожна команда буде представляти інтереси позивача та відповідача на основі наданої фабули перед умовною колегією суддів. До складу колегії суддів також входили судді Одеського апеляційного господарського суду Принцевська Наталія Миколаївна, Мирошниченко Михайло Анатолійович, Богатир Костянтин Вікторович.

 

 

 Метою даного заходу було підвищення рівня обізнаності студентів у галузях вітчизняного права, покращення правової освіти в Україні, застосування здобутих за період навчання теоретичних знань на практиці, удосконалення навичок побудови юридичних аргументів, поліпшення вміння аналізувати фактичні обставини справи, вироблення практичних навиків захисту своєї позиції в суді, здобуття досвіду юридичного письма та сприяння розвитку інтелектуального потенціалу студентів. Адже справжнім  оратором, як і юристом не народжуються, їм стають шляхом наполегливих тренувань і практики. Саме участь в таких дебатах дає колосальний досвід для студентів і надає можливість поділитися з ними накопиченим теоретичним, а головне практичним досвідом, формувати у них нове мислення у дусі загальноєвропейських цінностей.

 

 

 Турнір відбувався у три етапи: відбірковий, полуфінал та фінал. Відбірковий етап проходив в дві стадії: складання письмових меморандумів та усний раунд, півфінальний та фінальний – лише усний раунд.

 

 

 Учасники, які змагалися у турнірі, мали змогу проявити себе у вирішені господарських спорів, відчули на собі «підводні камені», які дуже часто трапляються юристам у їх професійній діяльності.

У фіналі турніру, що відбувся 13 березня 2016 року, перемогу здобула команда Freedom people - Дятель Максим, Назаренко Кристина    (Одеса).

Друге місце посіли- Познахівська-Стоєв - Познахівська Лілія, Стоєв Олег (Одеса - Київ)

3 місце - K&A - Коч Єлена, Асаулов Олександр (Одеса)

3 місце - Consensus - Думанський Володимир, Неруш Анна (Одеса) 

Звання найкращого оратора здобув  Стоєв Олег (Київ).