flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

21 вересня 2015 року у Конференц-залі НАН України м. Київ відбувся круглий стіл «Проблемні питання наповнення офіційних веб-сайтів судів».

23 вересня 2015, 15:08

 21 вересня 2015 року у Конференц-залі НАН України м. Київ відбувся  круглий стіл «Проблемні питання наповнення офіційних веб-сайтів судів». Нарада проходила у рамках проекту «Сприяння прозорості влади: моніторинг відкритості веб-сайтів центральних органів виконавчої влади, судів та місцевих органів влади України».  Проект   було реалізовано Громадською організацією «Інститут Розвитку регіональної преси». 

Одеський апеляційний господарський суд представляли:
головний спеціаліст відділу організаційного забезпечення роботи суду та розгляду звернень Ільченко Анна Миколаївна;
головний спеціаліст по зв’язкам із Засобами масової інформації  Тупікіна (Федорова) Тетяна Сергіївна.
 
Захід було присвячено обговоренню проблем доступу до публічної інформації про діяльність судів. Під час розгляду першого блоку питань, доповідачами виступили:
 Уповноважений Верховної Ради України з питань підготовки конституційних подань та дотримання права на доступ до публічної інформації –Ірина Кушнір; Керівник проекту «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні», Офіс Ради Європи в Україні- Роман Шлапак; Експерт Ради Європи з питань захисту персональних даних та доступу до публічної інформації- Оксана Нестеренко. Були обговорені основи важливості комунікацій з громадськістю для покращення доступу до публічної інформації про діяльність судів, право на доступ до публічної інформації: механізм контролю в Україні.
Другим питанням, що було винесено для дискусії стало обговорення необхідності оприлюднення інформації за параметрами моніторингу, зокрема: про необхідність системи обліку публічної інформації; інформаційна наповненість сайтів як важливий інструмент пасивного доступу до публічної інформації; необхідність створення та запровадження стандартів для веб-сайтів судів.
У рамках проекту « Сприяння прозорості влади: моніторинг відкритості веб-сайтів центральних органів виконавчої влади, судів та місцевих органів влади України» за фінансової підтримки Міністерства зовнішніх справ Чеської Республіки та Офісу Ради Європи в Україні в рамках спільної програми Ради Європи та Європейського Союзу «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні.»