flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось громадське обговорення напрацювань робочої групи конституційної комісії у сфері правосуддя та суміжних правових інститутів в регіонах України.

09 липня 2015, 12:09

 09 липня 2015 року у залі Вченої ради приміщення Національного університету «Одеська юридична академія»  за підтримки проекту USAID  «Справедливе правосуддя» відбулось  громадське обговорення напрацювань робочої групи конституційної комісії у сфері правосуддя та суміжних правових інститутів в регіонах України. У нараді приймали участь представники Одеського апеляційного господарського суду: керівник апарату ОАГС-  Плотніцька Світлана Борисівна та суддя ОАГС - Діброва Галина Іванівна.

Члени Конституційної Комісії - Робочої групи з правосуддя, суміжних правових інститутів та правоохороної діяльності презентують учасниками заходу напрацювання Конституційної Комісії в сфері правосуддя та суміжних правових інститутів, дізнаються про очікування українського суспіьства від діяльності Конституційнної Комісії, обговорили з науковцями, представниками суддівського корпусу, адвокатами та представниками інститутів громадянського суспільства напрацьовані Робочою групою з питань правосуддя зміни до Конституції України у сфері правосуддя.

Модератором заходу виступив Подцерковий Олег Петрович – завідувач кафедри господарського права і процесу Національного університету «Одеська юридична академія».

 Доповідачами виступили Завальнюк Володимир Васильович - Ректор Національного университету «Одеська юридична академія»; Ніколаєва Ольга Олегівна- координатор програм Проекту USAID «Справедливе правосуддя»; Беляневич Вадим Едуардович – член Вищої ради юстиції, член Конституційної комісії; Кравчук Володимир Миколайович – суддя Львівського окружного адміністративного  суду, доктор юридичних наук, професор, член Конституційної Комісії.

  Під час заходу презентовані напрацювання Конституційної Комісії в сфері правосуддя та суміжних правових інститутів, після чого представники громадськості отримали можливість висловити очікування суспільства від діяльності Конституційної Комісії, а представники юридичної спільноти взяли активну участь у обговоренні напрацьованих Робочою групи з питань правосуддя змін до Конституції України у сфері правосуддя.

 

За результатами обговорення, запропоновані учасниками заходу рекомендації та висловлені зауваження щодо напрацювань Робочої групи у сфері правосуддя та суміжних правових інститутів будуть узагальненні та винесені на обговорення Конституційної Комісії.