flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеський апеляційний господарський суд вкотре відчинив свої двері для студентів!

29 травня 2015, 10:52

 Одеський апеляційний господарський суд вкотре відчинив свої двері для студентів!

28 травня 2015 року студенти Юридичного коледжу НУ «ОЮА» завітали до Одеського апеляційного господарського суду та ознайомились з роботою апарату, відвідали робочі кабінети суддів та працівників апарату суду, отримали можливість побувати в канцелярії суду, а також поспілкувались з Головою ОАГС Н.С. Морщагіной.
У стінах «Палацу правосуддя» зібралися кращі з найкращих представники студентської спільноти - особи, які зайняли призові місця у масштабному науковому заході- Всеукраїнська науково-практична конференція «Тенденції правового розвитку сучасної України».  Конференція пройшла 22 травня 2015 року  за підтримки керівництва Одеського апеляційного господарського суду спільно з Дискусійно – аналітичним клубом кафедри теорії держави і права НУ «ОЮА» «Право та цивілізація» в стінах Юридичного коледжу НУ «ОЮА».
Головою Одеського апеляційного господарського суду Морщагіною Н.С. була започаткована окрема відзнака, якою були урочисто нагороджені студенти, які написали найкращі наукові роботи та виявили особисті таланти.
Голова ОАГС Н.С. Морщагіна: «Ознайомившись з вашими роботами, я відзначила для себе ряд найбільш, на мій погляд, серйозних праць. І для того, щоб ви не зупинялися на досягнутому, а йшли  в своєму розвитку лише вперед, я хочу від себе особисто виділити декілька молодих юристів. А всім вам бажаю подальших успіхів і процвітання в нелегкій праці.»
Керівник апарату суду Плотніцька Світлана Борисівна в рамках екскурсії розповіла молодому поколінню про завдання господарського судочинства, принципи здійснення правосуддя в господарських судах та про структурні підрозділи Одеського  апеляційного господарського суду.
Начальник відділу комп’ютерного забезпечення та інформаційних мереж Пропащенко Олексій Сергійович під час зустрічі розповів студентам про автоматизовану систему документообігу суду (АСДС). Дана система являє собою сукупність комп'ютерних програм, до яких працівники суду, судді (користувачі) мають  доступ, відповідно до їх функціональних обов'язків, без права зміни основних функцій та втручання у її роботу. Тому міф про те, що справа може бути призначена бажаному судді у результаті неформальних домовленостей заінтересованої особи/осіб не відповідає дійсності.
Начальник відділу ОЗРСРЗ Федоров Валентин Андрійович під час зустрічі розповів учням про систему судів України та надав відповіді на всі поставлені запитання.
Одеський апеляційний господарський суд постійно проводить подібні зустрічі з метою підвищення правової культури населення та ознайомлення з інноваційними технологіями, які впроваджуються у суді.
      Крім того, проведення подібних екскурсій допомагає учням у виборі майбутньої професії, яка, сподіваємося, стане справою їхнього життя.