flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

« Прес-секретар –універсальний солдат суду»

15 травня 2015, 14:06


14 травня в Одеському окружному адміністративному суді пройшов тренінг для регіональних ЗМІ і прес-секретарів судів України на тему: « Прес-секретар –універсальний солдат суду».  Грантовий тренінг відбувся у рамках програми "Налагодження діалогу судів і ЗМІ - шлях до взаєморозуміння з громадськістю". Захід організовано за підтримки США Проекту Агентства по міжнародному розвитку (USAID) "Справедливе правосуддя", Союзу юристів Одеської області і Національної школи суддів України.

 

Державна судова адміністрація протягом двох років працювала  над концепцією єдиного прес-центру судової влади,  якою передбачалось запровадження в кожному суді посади прес-секретаря – і отримала результат – професійна мережа прес секретарів сформована.

У якості експертів виступили представники журналістської спільноти і суддівського корпусу - суддя Львівського окружного адміністративного суду, доктор юридичних наук, член Конституційної комісії при Президентові України Володимир Кравчук та  головний редактор «Судово-юридичної газети» Наталія Мамченко (Київ).
  
"Наша мета - поміняти стару систему, що склалася, коли діяльність суду була закрита від громадськості. Все більше суддів намагаються спілкуватися зі ЗМІ, даючи коментарі у справах, що знаходиться у них у виробництві. За допомогою прозорості нашої діяльності ми хочемо поміняти відношення людей до судової системи України", - підкреслив Володимир Кравчук.
 
У заході  прийняли участь працівники апарату Одеського апеляційного господарського суду:
- начальник відділу організаційного  забезпечення роботи суду та розгляду звернень – Федоров Валентин Андрійович;
- головний спеціаліст по зв’язкам з громадськістю (прес-секретар) відділу організаційного забезпечення роботи суду та розгляду звернень – Тупікіна  Тетяна Сергіївна;
- головний спеціаліст відділу організаційного забезпечення роботи суду та розгляду звернень – Ільченко Анна Миколаївна.
 
Джерело:
Одесса-медиа