flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З 7 по 9 квітня 2015 року волонтери проведуть опитування відвідувачів Одеського апеляційного господарського суду.

06 квітня 2015, 16:01

Вдосконалення судової системи належить до пріоритетних завдань в становленні демократії в українському суспільстві. Лише покращуючи розуміння реальної ситуації в судах, стану відносин судової системи та суспільства, можна досягти суттєвого покращення ефективності судочинства, зміцнення довіри до суду в українському суспільстві. Власне цим пояснюється необхідність використання методів оцінювання якості роботи суду.

 Спеціально підготовлені волонтери проведуть опитування відвідувачів 27 судів загальної, господарської та адміністративної юрисдикції в Одеській області безпосередньо в приміщенні цих судів. Не став виключенням і Одеський апеляційний господарський суд, у якому протягом трьох днів (сьомого, восьмого та дев’ятого квітня 2015 року) група спеціально підготовлених інтерв’юерів опитуватимуть респондентів-відвідувачів. Опитування відбуватиметься безпосередньо в приміщенні суду шляхом індивідуального особистого інтерв’ю.

  На основі виявленої громадської думки будуть розроблені та презентовані громадськості рекомендації щодо вдосконалення роботи судів. Основа відмінність цього опитування від традиційних соціологічних опитувань полягає в тому, що буде виявлятися думка тих, хто безпосередньо має практику взаємодії з судами, досвід участі в судових процесах і таким чином є безпосереднім користувачем судових послуг.

 З лютого 2015 року благодійний фонд “Творчий центр ТЦК” та Проект USAID “Справедливе правосуддя” в рамках за підтримки Агентства США  з міжнародного розвитку ( USAID) розпочинають проект “Голос громадськості в оцінці якості функціонування судів Одеської області”. У ході проекту буде проведено опитування відвідувачів 27 судів Одеської області щодо їх задоволеності якістю роботи цих судів.

Мета проекту “Голос громадськості в оцінці якості функціонування судів Одеської області”- сприяння удосконаленню функціонування судів області з урахуванням очікувань та громадської думки відвідувачів судів шляхом проведення опитування громадян з використанням карток громадянського звітування (КГЗ).