flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

5 квітня на базі Одеського апеляційного господарського суду пройшов фінал Всеукраїнського студентського турніру з судових дебатів

05 квітня 2015, 14:58

В Одесі пройшов фінал Всеукраїнського студентського турніру з судових дебатів

5 квітня на базі Одеського апеляційного господарського суду пройшов фінал Всеукраїнського студентського турніру з судових дебатів
За фабулою, складеної на основі реального судового спору, 14 команд змагалися в ораторському мистецтві, умінні викладати свою правову позицію, знанні законодавства. Кращі з них отримали спеціальні призи від організаторів та спонсорів турніру.

 Представник організаторів, Асоціації правників України, Олексій Стецюк: 

- Ми вдячні Одеському апеляційному господарському суду та особисто його голові Морщагіной Наталії Станіславівні за надану підтримку в проведенні турніру і надання можливості студентам змагатися в максимально реальних умовах проведення судових засідань ».
 Юридична компанія «Capital Law Service», яка виступала генеральним партнером і спонсорувала захід, заснувала спеціальні призи «Кращий оратор» і «Краща правова позиція».
 
Партнер юридичної компанії «Capital Law Service», адвокат Олександр Байдерін:
«Я вважаю нашим обов'язком підтримувати молоде покоління майбутніх юристів. Висока конкуренція забезпечує зростання якості послуг, а з ним і підвищення правової культури як їх споживачів, так і працівників державного апарату. Можливість студентів взяти участь в імітації судового процесу, де приймати рішення у справі будуть колегії з професійних суддів і практикуючих юристів - це не тільки досвід, але і спосіб визначити подальші пріоритети в навчанні майбутнього юриста ».
 

 Голова Одеського апеляційного господарського суду Морщагіна Наталія:

«Я рада вітати Всіх у стінах Одеського апеляційного господарського суду на фіналі Всеукраїнського студентського турніру з судових дебатів.
Відомо, що справжнім оратором, як і юристом не народжуються, ним стають шляхом наполегливих тренувань і практики. Саме участь у таких дебатах дає колосальний досвід для студентів і надає можливість поділитися з ними накопиченим теоретичним, а головне практичним досвідом, формувати у них нове мислення в дусі загальноєвропейських цінностей
Для нас дуже важливо наблизити дане модельне судове засідання до реальності, щоб Ви отримали не тільки знання і досвід, а й відчуття, які відчувають практикуючі адвокати. Саме тому в якості суддів змагань виступають діючі судді Одеського апеляційного господарського суду: Мірошниченко Михайло Анатолійович, Жеков Володимир Іванович, Лисенко Валентина Анатоліївна.
Хочеться відзначити унікальність проведення заходів подібного формату на базі діючих судових органів, а саме Одеського апеляційного господарського суду. Саме в Одеському апеляційному господарському суді проходили одні з найпрестижніших змагань з судових дебатів як в світі так і Європі: судові дебати з міжнародного права імені Бена Телдерса, Міжнародний морський арбітраж, а тепер і Всеукраїнський студентський турнір з судових дебатів.»