flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано Голову Одеського апеляційного господарського суду

03 квітня 2015, 17:02
Відповідно до ч. 2 ст. 20 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» в редакції Закону № 192-VIII від 12.02.2015 із змінами, внесеними Законом № 213-VIII від 02.03.2015: «Голова апеляційного суду призначається на посаду строком на два роки, але не більш як на строк повноважень судді, шляхом таємного голосування більшістю від кількості суддів, які працюють у відповідному суді.»
 
На виконання Закону України «Про судоустрій і статус суддів», 04 квітня 2015 року в Одеському апеляційному господарському суді відбулись Збори суддів, на яких таємним голосуванням було обрано Голову Одеського апеляційного господарського суду - Морщагіну Наталію Станіславівну.
З 27 голосуючих суддів Одеського апеляційного господарського суду : „за” проголосували – 26, не підтримали жодного кандидата – 1.
За попередній нелегкий рік на посаді голови Одеського апеляційного господарського суду Наталії Морщагіній вдалося досягти чималих результатів у забезпеченні відкритості судової системи. Сьогодні ж Наталія Станіславівна обрана на посаду ще на два роки, тож підняття іміджу та рівня довіри серед населення до системи господарських судів – залишається пріоритетом у роботі, — запевнила голова суду.
 
 

Виталий Кожухарь, зам. сотника самообороны Одессы

Первый раз нас действительно пригласили, потому, что обычно мы приходим сами и пытаемся контролировать процесс. Сейчас нас пригласили, мы пришли и увидели, что прошло все демократически и пугающе спокойно. Потому, что мы не привыкли, что все спокойно проходит. Обычно, если нас зовут…. Мало того, мы остались при подсчитывании голосов, смотрели, как все проходило. Прошло все нормально, слава Богу, я просто хочу, чтобы они понимали, что то может быть одним из важных точек опоры – это судьи. Потому, что люди приходят в суды и надеяться, что что-то поменялось и суды будут защищать их права. Я хочу, чтобы судьи это тоже поняли, чтобы они вместе с нами меняли это государство, что здесь какой-то островок справедливости появился.  

 

Наталия Морщагина, председатель Одесского апелляционного хоз. суда

Я хочу висловити щиру подяку суддям нашим і пообіцяти, що на протязі двох років, на які я обрана, я не зраджу вашу довіру і зроблю все для того, щоб налагодити відповідну внутрішню систему нашого суду і налагоджувати систему з громадськість для того, щоб ми дійсно могли казати про те, що судова система стає більш відкритою і більш відвертою

 Для забезпечення прозорості заходу були присутні засоби масової інформації (ТК «ГЛАС», 7й канал). за підрахунком голосів лічильною комісією здійснювали контроль представники громадськості: Громадська організація  «Народна Рада Майдану», Громадський Рух «За Народну владу», «Самооборона Одеси» та інші. 
 
Більш детально:
ТК ГЛАС
Преступности.нет
Фейсбук ОАГС
 Думская.нет