flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одеський апеляційний господарський суд відновив права громадян на вільний доступ до пляжу

17 листопада 2014, 11:00

 Про це повідомляє  прес-служба прокуратури Миколаївської області із посиланням на найбільше в Миколаєві електронне новинне видання Mukola.net®.

Одеський апеляційний господарський суд повністю задовольнив апеляційну скаргу заступника прокурора Миколаївської області на рішення господарського суду області, яким відмовлено в задоволенні позову Очаківського міжрайонного прокурора про визнання недійсним договори про спільний зміст об'єкту благоустрою - 1,6 га пляжної території м. Очакова.

Встановлено, що у березні поточного року між Очаківською комунальною службою благоустрою і одним з підприємств м. Очакова укладений договір про спільний зміст об'єкту благоустрою - земельної ділянки площею 1,6 га пляжній території міста Очакова.

Проте вказана угода прямо порушує вимоги законодавства, оскільки комунальна служба фактично передала територію пляжу в користування суб'єктові господарювання за відсутності у неї повноважень на розпорядження вказаною земельною ділянкою.

У зв'язку з цим був заявлений позов до господарського суду Миколаївської області про визнання недійсним договори про спільний зміст вказаного вище об'єкту благоустрою, рішенням якого відмовлено в задоволенні позову.

Проте прокуратура не відступила, і Одеський апеляційний господарський суд вказане незаконне рішення суду першої інстанції відмінив.

Позовні вимоги задоволені - договір про спільний зміст земельної ділянки площею 1,6 га пляжній території міста Очакова визнаний недійсним.

Отже, фактично відновлені права громадян на вільний доступ до пляжу, повідомили в прес-службі прокуратури Миколаївської області.

 Більше:

Mukola.net®