flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

24 жовтня 2014 року в Одеському апеляційному господарському суді пройшов семінар з підвищення кваліфікації адвокатів Одеської області на тему: «Господарське право і процес».

27 жовтня 2014, 17:18

 24 жовтня 2014 року в Одеському апеляційному господарському суді пройшов семінар з підвищення кваліфікації адвокатів Одеської області на тему: «Господарське право і процес».

 
Захід такого рівня і в такому форматі вперше проводиться на базі ОАГС і є унікальним у своєму роді.
Вступним словом семінар відкрила Голова Одеського апеляційного господарського суду Морщагіна Наталія Станіславівна, відзначила його актуальність і своєчасність, адже на сьогоднішній день прямим і чітким завданням державних органів, в тому числі і судів є публічність, відкритість та ефективна співпраця з громадськістю та адвокатською спільнотою, адже це необхідно для удосконалення принципів організації та функціонування судової влади, підвищення рівня правосуддя, а також в свою чергу, дуже важливо для вдосконалення діяльності адвокатів, як основних учасників господарського процесу. Таке підвищення кваліфікації актуально саме в сфері господарської юрисдикції, оскільки стабільність і чіткість в розгляду господарських справ має ключове значення для економіки та інвестиційного клімату держави в цілому.
В рамках заходу були висвітлені наступні питання: визначення підвідомчості і підсудності справ господарським судам; порядок оформлення та подання позовної заяви (форма і зміст позову; питання сплати судового збору; оформлення додаткових документів, які подаються до суду); відмова в прийнятті та повернення позовних заяв (підстави застосування судом статті 62 і 63 ЦПК України); права та обов'язки сторін (зменшення або збільшення позовних вимог; зміна підстав і предмета позову; зловживання процесуальними правами).
Під час виступу голова апеляційного господарського суду зазначила: «За останній рік Одеський апеляційний господарський суд, намагається максимально діяти в напрямку налагодження діалогу з суспільством та фахівцями в різних галузях права, реалізуючи численні проекти, такі як: круглі столи (на тему: «Вирішення спорів, що виникають з перевезення вантажів залізницею»; з проблемних питань у сфері морських перевезень і особливостей діяльності морських портів, за темою «Гарантії судового захисту прав та інтересів юридичних осіб в Україні» та ін.), заходи з підвищення кваліфікації адвокатів; проведення днів відкритих дверей; публікації в науково - практичних журналах; розміщення публіцистичних статей в газетах і журналах юридичної тематики щодо процесів у судовій системі України, а також ряд інших проектів, спрямованих на вдосконалення системи правосуддя в Україні. Подібні заходи дуже важливі для всіх представників юридичної спільноти, так як необхідно підвищувати рівень не тільки суддів, а й адвокатів, як безпосередніх учасників судового процесу, що в свою чергу підвищує рівень правосуддя в цілому.
Підводячи підсумки Морщагіна Н.С. додала, що Одеський апеляційний господарський суд відкритий для подальшої співпраці, готовий вислухати ваші пропозиції та ідеї з приводу проведення спільних заходів та реалізації спільних проектів. Для цього існує спеціальний адресу електронної пошти, телефон гарячої лінії, офіційна веб-сторінка, а також сторінка в соціальній мережі Фейсбук.
У зв'язку з актуальністю питання шляхів проведення судової реформи, під час семінару з підвищення кваліфікації, серед адвокатів було проведено анкетоване опитування, за результатами якого - більшість висловилася проти ліквідації господарських судів.
 
Більше :
  На Фейсбуці Одеського апеляційного господарського суду