flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась нарада-навчання «Методи підвищення якості відправлення судочинства»

02 червня 2014, 10:41

 Відбулась нарада-навчання «Методи підвищення якості відправлення судочинства» 

28 травня 2014 року в приміщенні Одеського апеляційного господарського суду України відбулась нарада-навчання «Методи підвищення якості відправлення судочинства» за участю спеціалістів аналітичних і статистичних відділів господарських судів Одеського апеляційного округу. Мета наради - налагодження дієвого діалогу між суддями, фахівцями відділів аналітики та статистики округу.

 Вступним словом нараду відкрили Керівник апарату Одеського апеляційного господарського суду- Плотніцька Світлана і начальник статистично – інформаційного відділу ОАГС - Літвінова Лілія Леонідівна.

Під час свого виступу Керівник апарату зазначила, що : «В останні роки процеси демократизації суспільства зумовили підвищення вимог, які висуваються до ефективності функціонування судової системи. Це пояснюється необхідністю удосконалення правозахисного механізму, створення більш дієвих гарантій реалізації прав та законних інтересів кожної людини. З огляду на це, Вищий господарський суд України звертає увагу судів на такі заходи, як проведення роботиз узагальнення причин скасування Верховним Судом України судових рішень Вищого господарського суду України та вжиття заходів щодо усунення таких причин; проведення роботи з надання методичної  і практичної допомоги місцевим та апеляційним господарським судам з питань застосування законодавства, в тому числі з робочими виїздами на місця та ін. Плотніцька Світлана Борисівна також зауважила, що розробці нових методів підвищення якості здійснення судочинства приділяють увагу не лише національні інститути , а й міжнародні організації – Ради Європи, Організація Об’єднаних Націй, Проект USAID «Справедливе правосуддя», Проект Канадського Агентства міжнародного розвитку (CIDA) «Освіта суддів для економічного розвитку» і інші.