flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Делегація Одеського апеляційного господарського суду прийняла участь в Інтелектуальному форумі "Шляхи формування правої держави".

02 червня 2014, 10:42

 Делегація Одеського апеляційного господарського суду  прийняла участь в Інтелектуальному форумі "Шляхи формування правової держави".

 

3 квітня 2014 року в Юридичному коледжі Національного університету "Одеська юридична академія" відбувся інтелектуальний форум "Шляхи формування правової держави" у рамках діяльності Дискусійно-аналітичного клубу "Право і цивілізація" кафедри теорії держави і права НУ "ОЮА".

За підтримки голови Одеського апеляційного господарського суду Морщагіної Н.С., для забезпечення якісної підготовки майбутніх фахівців-юристів, спрямованої на усебічний розвиток і підвищення рівня знань студентів понад стандартну програму, в якості експертів  за даної теми виступили і представники Одеського апеляційного господарського  суду: керівник апарату Одеського апеляційного господарського суду - Плотніцька Світлана Борисівна, начальник відділу ОАГС - Федоров Валентин Андрійович; прес-секретар ОАГС - Тупікіна Тетяна Сергіївна.

Зі слів керівника апарату суду Плотніцької Світлани Борисівни, проблематика побудови правової держави на перехідному етапі стоїть перед вченими-правознавцями і законодавцями ще з моменту надбання Україною незалежності, проте особливо актуальною вона стала саме зараз. Необхідність існування якісної правової бази і незалежних контролюючих органів, здатних забезпечити реальну перевагу принципу верховенства права в усіх сферах суспільно-політичного життя держави цілком і повністю залежить від якості підготовки майбутніх фахівців в області права. Важливим чинником є і загальний рівень правової культури суспільства, що істотно впливає на швидкість розвитку держави в цілому. Ну а правова культура конкретного індивіда залежить від якості правової освіти.

Інтелектуальний форум пройшов продуктивно і цікаво, дозволивши кожному учасникові винести корисні практичні знання, які в майбутньому обов'язково згодяться на практиці.

 

 

Додаткова інформація:

 

http://www.izmailtv.com/news/2014/maya/22/intellektualnyi-forum-puti-formirovaniya-pravogo-gosudarstva