flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

РОЗПОЧАЛАСЯ СПЕЦІАЛЬНА ПІДГОТОВКА ПОМІЧНИКІВ, ЯКІ БЕРУТЬ УЧАСТЬ У ДОБОРІ НА ПОСАДУ СУДДІ

26 березня 2018, 16:55

   Сьогодні, 26 березня 2018 року, розпочалось навчання помічників суддів, які беруть участь у доборі на посаду судді в рамках судової реформи.
Підготовка буде проводитись Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України, яке розташовано в адміністративній будівлі Одеського апеляційного господарського суду.

   З початком навчального курсу кандидатів в режимі онлайн-конференції привітали: ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, Голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченко Леонід Губернський. 
   Слухачів Одеського регіонального відділення особисто привітали проректор з науково-дослідної роботи Національної школи суддів України Наталія Шукліна, голова Одеського апеляційного господасрького суду Наталія Богацька, директор Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України Валерій Левенець, а також судді Одеського окружного адміністративного суду Оксана Бойко та Людмила Юхтенко. 
Наталія Шукліна привітала слухачів з початком унікальної програми та відзначила, що навчальний курс повністю відповідає сучасним стандартам підготовки суддів та проводиться лише діяючими суддями - тренерами Національної школи суддів України. 
   Наталія Богацька, голова Одеського апеляційного господарського суду, поділилась власними сподіваннями про те, що навчання кандидатів буде максимально ефективним та допоможе майбутнім суддям увійти в професію з необхідним багажем умінь та навичок.
   Валерій Левенець, директор Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України, відмітив злагоджену роботу команди суддів та науковців, які з великою відповідальністю виконали поставлені перед ними завдання щодо розробки тренінгів для майбутніх суддів.

         

   Валерій Левенець, директор Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України, відмітив злагоджену роботу команди суддів та науковців, які з великою відповідальністю виконали поставлені перед ними завдання щодо розробки тренінгів для майбутніх суддів.
   Нагадаємо, що 7 березня 2018 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України прийняла рішення про направлення за результатами спеціальної перевірки кандидатів на посаду судді, які мають стаж роботи на посаді помічника судді щонайменше три роки, для проходження спеціальної підготовки в Національній школі суддів України.
   Спеціальна підготовка кандидатів на посаду судді у 2018 році буде проводитися за єдиною стандартизованою програмою затвердженою рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 12 лютого 2018 року одночасно в чотирьох локаціях: містах Києві, Харкові, Львові, Одесі.