flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Парламентарям пропонують створити додаткові можливості для ведення особистого селянського господарства

16 лютого 2018, 17:53

Парламентарям пропонують створити додаткові можливості для ведення особистого селянського господарства

На розгляд Верховній Раді було подано законопроект «Про внесення змін до Земельного кодексу України» (реєстр. № 8042 від 15.02.2018) щодо створення додаткових можливостей безоплатної приватизації земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства.

Зазначеним законопроектом пропонується викласти ч.4 ст. 116 Земельного кодексу України в іншій редакції, зокрема передбачивши, що передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян у межах норм, визначених цим Кодексом, провадитиметься один раз по кожному виду використання, за винятком безоплатної приватизації земельних ділянок для ведення особистого  селянського господарства, яка може здійснюватися кількаразово, проте спільна площа приватизованих громадянином за таким видом використання земельних ділянок не може перевищувати норми, визначеної цим Кодексом.

Відповідно до тексту пояснювальної записки, прийняття проекту № 8042 надасть можливість створити умови для посилення захисту прав громадян України на землю, оскільки він спрямований на усунення суперечностей в чинному земельному законодавстві, які стосуються безоплатної приватизації земельних  ділянок для ведення особистого селянського господарства.

#ОАГС_законопроекти

 

З текстом законопроекту № 8042 можливо ознайомитися за наступним посиланням:

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=63488