flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

УВАГА!!!Одеський апеляційний господарський суд інформує!

14 грудня 2017, 14:43

Увага! З 15 грудня 2017 року набирає чинності Закон України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів», яким викладено у новій редакції, зокрема, Господарський процесуальний кодекс України (далі – ГПК України).

Звертаємо увагу, що згідно з п.9 розділу ХI «Перехідні положення» ГПК України від 03 жовтня 2017 року справи у судах першої та апеляційної інстанцій, провадження у яких відкрито ДО набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють ПІСЛЯ набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Відповідно до п. 11 розділу ХI «Перехідні положення» ГПК України заяви і скарги, подані до набрання чинності цією редакцією Кодексу, провадження за якими не відкрито на момент набрання ним чинності, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу. Такі заяви чи скарги не можуть бути залишені без руху, повернуті або передані за підсудністю, щодо них не може бути прийнято рішення про відмову у прийнятті чи відмову у відкритті провадження за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу, якщо вони подані з додержанням відповідних вимог процесуального закону, які діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Звертаємо Вашу увагу на те, що з 15 грудня 2017 року ПОРЯДОК ПОДАЧІ апеляційних та касаційних скарг – НЕ ЗМІНЮЄТЬСЯ:

- АПЕЛЯЦІЙНА СКАРГА подається ЧЕРЕЗ місцевий господарський суд, який розглянув справу!

- КАСАЦІЙНА СКАРГА подається ЧЕРЕЗ апеляційний господарський суд, який прийняв оскаржуване рішення чи  постанову!

Такий порядок подачі апеляційних та касаційних скарг буде діяти до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи!

Це передбачено пунктом 17.5 розділу ХI «Перехідні положення» ГПК України, де зазначено, що до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу.

У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.