flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Від теорії – до практики! В Одеському апеляційному господарському суді проведено день відкритих дверей для студентів!

30 листопада 2017, 16:09

        30 листопада 2017 Одеський апеляційний господарський суд відкрив свої двері для молодих студентів-правників Юридичного коледжу Національного університету "Одеська юридична академія".                               

Даний захід проведено з метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти студентів, формування у них довіри і поваги до судової влади, ознайомлення учасників з практичними питаннями реалізації особою своїх прав в суді, а також побудови діалогу між судовою владою і молодим поколінням, для покращення доступу до правосуддя. 

                                                                  

Юним правникам провели цікаву екскурсію, в ході якої вони ознайомилися з роботою суду та його структурними підрозділами.

                         

         Для того, щоб майбутні правники реалізувували отримані знання на практиці, показували оперативний, а найголовніше - якісний результат в майбутньому, вони повинні знати механізм процесуальної роботи в будь-якому органі. Тому, одним із найцікавіших моментів заходу стала для студентів участь у судовому засіданні за  позовом   Гюнтера Вьорла до  ТОВ «Фірма «Інвеста» про  стягнення 2118778,75 грн. в якості слухачів. Судове засідання під головуванням судді-спікера суду та секретаря першої судової палати Марини Мишкіної відбулось у режимі відео-конференції. Це дало змогу їм ознайомитись з впровадженням сучасних технологій, які застосовуються під час здійснення правосуддя, побачити роботу суду «зсередини» та отримати неоціненний практичний досвід.

          Сподіваємось, що отримані знання та практичний досвід стануть у нагоді юним правникам при визначенні майбутньої спеціалізації.