flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Правосуддя майбутнього – очима дітей»!

16 листопада 2017, 09:27

«Правосуддя майбутнього – очима дітей»!

Сьогодні в Одеському апеляційному господарському суді відбулось урочисте відкриття II етапу Міжрегіонального конкурсу творчих робіт для дітей з особливими потребами «Правосуддя майбутнього – очима дітей»!

Проведення такого конкурсу підтримано Радою суддів України 12 жовтня 2017 року, що демонструє зацікавленість висвітлення творчого потенціалу дітей  вищими органами судової влади.

Підхід до визначення найкращих робіт обрано нетиповий. Адже конкурс буде проведено у III етапи. I етап складається з підготовки дітьми творчих робіт до виставки за визначеною тематикою. II етап виставки проходитиме одразу у трьох судах України: Одеському апеляційному господарському суді, Апеляційному суді міста Києва та Львівському апеляційному господарському суді. А за результатами регіонального відбору, найкращі роботи будуть представлені 15 грудня 2017 на III етапі конкурсу, який відбудеться в стінах Верховного суду України.

 

Ініціатором проведення конкурсу стала Всеукраїнська Громадська організація інвалідів «Правозахисна спілка інвалідів», спільно з громадською організацією «Інститут судового менеджменту» за підтримки Одеського апеляційного господарського суду в Одеському регіоні.

Захід відкривала заступник голови Одеського апеляційного господарського суду Галина Разюк, яка  відзначила, що родзинкою виставки є те, що через свої роботи учасники демонструють власне уявлення про правосуддя та судову систему у майбутньому. «Бажаю вам ніколи не втрачати віри у власні сили, любові та надії в серці. Цінуйте життя, попри будь-які негаразди та невдачі», - зазначила Галина Павлівна.

 

Голова Одеського осередку Правозахисної спілки інвалідів Альона Єршова під час вступної промови подякувала Одеському апеляційному господарському суду за підтримку творчих дітей, та побажала всім гарного настрою.

Присутні мали чудову нагоду поринути у самобутній світ дитячої творчості під час святкового концерту, підготованого дітьми! Протягом усього дійства панувала атмосфера відкритості, доброти та душевності, яка не полишала захід ще довгий час.

 

Після концерту на дітей та гостей чекав святковий обід, де кожен мав змогу поділитись з маленькими талантами своїми враженнями, промовити слова подяки у теплій невимушеній атмосфері.

Задля того, щоб діти розвивались не тільки творчо, а й науково, кожен учасник виставки був нагороджений поїздкою до Музею цікавої науки – першого на півдні України, де зібрано незвичайні наукові експонати.

 

Подібні заходи вкотре доводять, що для творчості немає перешкод!