flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Раді пропонують врегулювати окремі положення законодавства щодо реалізації корпоративних прав

14 листопада 2017, 12:51

На розгляд Верховній Раді було подано законопроект про внесення змін до Закону України «Про господарські товариства» (реєстр. 7257 від 06.11.2017), головним завданням якого є удосконалення нормативних положень, спрямованих на врегулювання питань, пов’язаних зі здійсненням та відчуженням корпоративних прав учасниками окремих видів господарських товариств (повних товариств та командитних товариств).

Відповідно до пояснювальної записки, запропоновані зміни в першу чергу спрямовані на вдосконалення окремих положень Закону України «Про господарські товариства» та мають на меті забезпечення належної реалізації корпоративних прав учасників окремих видів господарських товариств (повного і командитного), врегулювати окремі питання, пов’язані зі здійсненням та відчуженням корпоративних прав учасниками окремих видів господарських товариств. З огляду на мету внесення змін до нормативно-правових актів, перелік основних завдань законопроекту складають наступні положення:

- закріплення у законодавстві дефініцій «корпоративні права», «частка у складеному капіталі»;

- деталізація порядку відчуження частки у складеному капіталі товариства за договірними конструкціями;

- перегляд особливостей правового статусу учасників повного і командитного товариств щодо управління товариством та відповідальності за борги товариства.

На думку автора законопроекту, прийняття його за основу дозволить забезпечити більш гнучкий механізм здійснення корпоративних прав учасників повних і командитних товариств, деталізує порядок відчуження частки у складеному капіталі (корпоративних прав) за договірними конструкціями.

З текстом законопроекту № 7257 можливо ознайомитися за наступним посиланням:

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=62829