flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПРОЯВИ НЕПОВАГИ ДО СУДУ ТА ПОРУШЕННЯ ГРОМАДСЬКОГО ПОРЯДКУ НЕСУТЬ КРИМІНАЛЬНУ ТА АДМІНІСТРАТИВНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ!

23 жовтня 2017, 16:41

У зв’язку із подіями, що мали місце сьогодні в Одеському апеляційному господарському суді під час розгляду справи про визнання недійсним договору оренди комунального майна – берегозахисної споруди узбережжя Чорного моря, укладеного між Управлінням інженерного захисту території міста та розвитку узбережжя Одеської міської ради та Приватним підприємством „Бризмарин”. вкотре звертаємо увагу на неприпустимість проведення будь-яких акцій  під час здійснення суддями правосуддя!

Сьогодні судове засідання по даній справі супроводжувалось присутністю біля 30 молодих агресивно налаштованих осіб, які своїми гаслами відкрито нехтували Конституційними гарантіями незалежності судової системи, що фактично має ознаки кримінального правопорушення, встановленого ст. 376 КК України.

Слід відмітити, що засідання по справі було призначено на 12:00 годину, проте о 08:30 годині ранку, не дивлячись на визначений час розгляду справи, група осіб спортивного вигляду, користуючись правом громадян на вільний доступ до суду та правосуддя, та відсутністю належної охорони судів, увірвалися до адміністративної будівлі та чинили психологічний тиск своєю агресивною поведінкою та ганебними висловлюваннями на охорону та працівників суду.

Зухвалі дії мали негативний наслідок і на психологічний стан інших учасників судових засідань, які очікували на початок слухань.

    Крім того, безпосередньо, під час апеляційного розгляду справи «псевдо активісти» проявляли грубу неповагу до членів колегії суддів,  вони вигукували образливі нецензурні вислови на адресу останніх. Більше того, один з активістів погрожував одному з суддів та членам його сім’ї фізичною розправою.

У зв’язку із діями «псевдо активістів», які мали місце сьогодні, 23 жовтня 2017 року, під стінами та в приміщенні суду, під час розгляду Одеським апеляційним господарським справи № 916/939/17 ( в складі суду: головуючий суддя – Богатир К.В., суддів - Таран С.В., Лашин В.В.),

Наголошуємо, що зухвала поведінка активістів, яка мала місце сьогодні, була зафіксована працівниками прес-служби суду за допомогою засобів відеоспостереження.

Жоден громадянин України не має права порушувати громадський порядок, а тим більше в установі, де відправляється правосуддя!

            На жаль, характерною рисою судових установ сьогодення є їх функціонування в умовах морального та психологічного тиску, які чиняться з метою отримання бажаного рішення. Конкретні випадки грубого втручання у суддівську діяльність порушують конституційні принципи незалежності та недоторканності суддів, які гарантовані Законом України «Про судоустрій і статус суддів».

            Подібні дії «псевдо активістів» у своїй сукупності призводить до підриву авторитету не тільки судових органів, а й держави в цілому.

Наголошуємо на кримінальній та адміністративній відповідальності за подібні прояви зухвалості та неповаги до органів правосуддя. Зокрема, згідно з кримінальним законодавством втручання в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків або добитися винесення неправосудного рішення є злочином проти правосуддя.

Санкція ст.376 КК України передбачає покарання у виді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців.

Шановні громадяни, будьте обачливими, аби не стати учасником сумнівних масових заходів, які мають протизаконний характер!