flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прийнято постанову за позовом Дочірнього підприємства “МАККЕНЛІ”

04 вересня 2017, 17:39

Сьогодні, Одеським апеляційним господарським судом завершено апеляційний перегляд справи №916/1813/16  за позовом Дочірнього підприємства “МАККЕНЛІ” до відповідачів: Товариства з обмеженою відповідальністю “Рів’єра 2”, Державного підприємства «Державний інститут судових економіко-правових та технічних експертних досліджень» в особі Одеської філії Державного підприємства «Державний інститут судових економіко-правових та технічних експертних досліджень», за участю третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача: Фонтанської сільської ради Комінтернівського району Одеської області, та за участю третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача-1: Обслуговуючого кооперативу “Об’єднання бійців АТО “Захисник”, про визнання недійсним договору суборенди та зобов’язання вчинити певні дії.

Колегією суддів апеляційної інстанції прийнято постанову по справі, якою апеляційні скарги Дочірнього підприємства “МАККЕНЛІ” та  Фонтанської сільської ради Комінтернівського району Одеської області задоволені частково. Рішення Господарського суду Одеської області від 09.09.2016р. скасовано, позов задоволено частково. Суд визнав недійсним договір суборенди земельної ділянки укладений між Дочірнім підприємством “МАККЕНЛІ” та Товариством з обмеженою відповідальністю “Рів’єра 2” від 16.12.2015р. та зобов’язав Товариство з обмеженою відповідальністю “Рів’єра 2” повернути земельну ділянку, загальною площею 33,058 Га Дочірньому підприємству “МАККЕНЛІ”.

Судове засідання по даній справі, як завжди, проходило не без участі громадських активістів ГО «Україна-це ми». Перед будівлею суду були встановлені посилювачі звуку, через які лунали патріотичні пісні. Проте, слід відмітити, що на прохання зробити музику тихіше, оскільки вона заважає іншим суддям вести судові засідання з повною фіксацією, представники ГО «Україна - це ми» все ж таки відреагували та зменшили гучність.

В судовому засіданні 04.08.2017р. оголошено вступну та резолютивну частини постанови.

Повний текст буде виготовлено протягом 5 днів з дня оголошення вступної та резолютивної частин постанови. Крім того, повні тексти електронних копій процесуальних документів по справі є загальнодоступними на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень (http://www.reyestr.court.gov.ua/).