flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВС КГС: особа, яка добросовісно користується наданими законом процесуальними правами, зобов'язана слідкувати за перебігом розгляду своєї заяви

12 червня 2018, 15:45

Такий правовий висновок зробив ВС КГС у справі №925/125/14.

Так, судами встановлено, що в матеріалах справи наявне поштове повернення, яке свідчить про своєчасне надсилання  місцевим господарським судом ухвали на адресу ТОВ, зазначену у Витязі з ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Однак, зазначена ухвала не була отримана ТОВ з причини: "не розшукано".

ВС КГС вказав, що у відповідності до висновку викладеному у рішенні від 03.04.2008 у справі "Пономарьов проти України" ЄСПЛ вказав про те, що сторони в розумні інтервали часу мають вживати заходів, щоб дізнатись про стан відомого їм судового провадження.

Окрім того, відповідно до п.35 рішення ЄСПЛ у справі "Юніон Еліментарія Сандерс проти Іспанії" від 07.07.1989 вказано, що передбачене ч.1 ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод право особи на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку кореспондується з обов'язком добросовісно користуватися наданими законом процесуальними правами, утримуватись від дій, що зумовлюють затягування судового процесу, та вживати надані процесуальним законом заходи для скорочення періоду судового провадження.

Відтак, особа, яка добросовісно користується наданими законом процесуальними правами, зобов'язана слідкувати за перебігом розгляду своєї заяви.

З повним текстом постанови ВС КГС у справі № 925/125/14 від 25.05.2018 року можливо ознайомитися за посиланням: http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/74329994

 

(#ОАГС_судовапрактика_ВСКГС)