flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЦЕНТР СУДОВОЇ КОМУНІКАЦІЇ ОДЕСЬКОГО РЕГІОНУ ВІДКРИТО!

05 грудня 2017, 16:57

Сьогодні у сфері комунікації між судами Одеського регіону, ЗМІ та громадськістю відбулися одразу дві історичні події!!!

Це – відкриття Центр судової комунікації Одеської області та підписання Меморандуму про комунікаційну співпрацю між  судами регіону!

Апеляційний суд Одеської області, Одеський апеляційний господарський суд, Одеський апеляційний адміністративний суд, Господарський суд Одеської області, Одеський окружний адміністративний суд, Приморський районний суд міста Одеси, Малиновський районний суд міста Одеси, Київський районний суд міста Одеси, Суворовський районний суд міста Одеси та Територіальне управління Державної судової адміністрації, прагнучи розвивати та покращувати комунікації з представниками ЗМІ і громадськістю, а також між судами різних інстанцій і юрисдикцій в регіоні, створити платформу для співпраці з реалізації програм доступу для правосуддя - підписали Меморандум про взаємодію і співпрацю судів та органів системи правосуддя Одеської області у інформаційно-медійному просторі.

Голови судів своїм підписом закріпили наміри про взаємодію і співпрацю судової системи Одеської області у інформаційно-медійному просторі з метою налагодження та забезпечення ефективних комунікацій між судами Одеської області, Територіальним управлінням Державної судової адміністрації, ЗМІ та громадськістю.

Такі визначні для суддівської спільноти та громадськості події стали можливими завдяки сприянню наших міжнародних колег і партнерів – українсько-канадського проекту Підтримки судової реформи в Україні, який в Одесі представляв директор Управління міжнародних програм Офісу Уповноваженого з питань федеральних суддів Канади Олег Шаков.

Урочисто відкрили Центр та перерізали червону стрічку, як символ початку нової історії судових комунікацій, Директор Управління міжнародних програм Офісу Уповноваженого з питань федеральних суддів Канади Олег Шаков та голова Одеського апеляційного господарського суду @Наталія Богацька.

Як зазначила Наталія Богацька: «Дуже важливо, щоб люди зрозуміли, що таке судова влада не на підставі гучних гасел та окремих резонансних справ, а побачили її реальну роботу. В світлі глобальної судової реформи, зміни всіх процесуальних кодексів, вкрай важливо інформувати громадськість, в який спосіб вони можуть захистити свої порушені права або оспорюванні інтереси. Саме за допомогою створеного майданчику між ЗМІ, громадськістю та судами, ми зможемо оперативно інформувати громадян про те, що відбувається в судові системі.»

Олег Шаков, вітаючи присутніх підкреслив: «Ми хочемо налагодити цю співпрацю в масштабах регіону для того, щоб суди могли надавати правдиву інформацію, яка була б одночасно об’єктивно висвітлена журналістам та цікава для громадськості.»

Від імені журналістської спільноти до присутніх з вітаннями звернувся голова Одеської обласної організації Національної спілки журналістів України Юрій Работін, який відзначив важливість втілення таких пілотних проектів для всієї країни.

Центр судової комунікації Одеської області буде функціонувати на базі Одеського апеляційного господарського суду на постійній основі, як єдиний комунікаційний майданчик.

Основними цілями та завданнями Центру є налагодження системи співпраці між суб’єктами комунікації у таких напрямках, як:

      підвищення довіри суспільства та формування позитивного іміджу судової влади;

      створення майданчику для постійного діалогу та просвітницької діяльності суддів, журналістів, зацікавлених осіб, з метою забезпечення прозорої та відкритої діяльності системи правосуддя України;

      впровадження та здійснення єдиної комунікаційної політики у судах Одеської області;

      зміцнення та захисту судової влади.

                                                       

 

Центр судової комунікації Одеської області вже має:

Незабаром - відкриття офіційної сторінки Центру судової комунікації Одеської області на Facebook.