flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага! Роботу суду зупинено!

07 червня 2017, 16:00

Сьогодні, 7 червня 2017 року, у зв’язку з протиправними діями невідомих осіб вимушено припинено розгляд справ в Одеському апеляційному господарському суді та Господарському суді Одеської області.

Біля будівлі суду зібралась значна кількість невідомих осіб, які привезли та склали автомобільні шини під парканом суду, влаштували пікетування адміністративної будівлі, вибили скляні двері залу судового засідання та застосували газ невідомого походження, який через вибите скло потрапив до приміщень суду, внаслідок чого працівники апарату та судді обох судів зазнали ушкодження дихальних шляхів та слизової оболонки горла, були викликані карети швидкої допомоги.

Прикриваючись патріотичними гаслами, невідомі особи поводили себе агресивно, провокували працівників Національної поліції, застосовували до них фізичний тиск.

Крім того, грубо порушуючи громадський порядок, невстановлені особи заблокували рух транспортних засобів по вулиці, на якій знаходиться суд, при цьому запаливши автомобільні шини та фаєри.

У зв’язку з зазначеними діями та неможливістю здійснювати правосуддя Одеським апеляційним господарським судом та Господарським судом Одеської області в умовах тиску та враховуючи рекомендації Ради суддів України, викладених у рішенні № 69 «Щодо неналежної охорони судів» на спільних зборах суддів обох судів прийнято рішення про припинення розгляду справ, призначених на 7 червня 2017 року.

Крім того, підготовлено звернення до Вищої ради правосуддя та Ради суддів України у зв’язку з втручанням у здійснення правосуддя та тиском на суддів.

Треба віддати належне працівникам Національної поліції, а саме Шевченківського відділення поліції в м. Одесі та Батальйону поліції особливого призначення ГУНП в Одеській області, які професійно припинили противоправні дії «патріотів» та запобігли ще більш тяжким наслідкам.

https://www.facebook.com/Oda.arbitr/posts/1947459488818707