flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся круглий стіл «Актуальні питання застосування законодавства в сфері державної реєстрації»

08 грудня 2016, 16:08

              Сьогодні, 8 грудня, в Одеському апеляційному господарському суді відбувся круглий стіл на тему: «Актуальні питання застосування законодавства у сфері державної реєстрації», організований судом за участю управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Одеській області та підтримки Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України.

   Проведення даного заходу було мотивовано наявністю проблемних питань, що виникають при здійсненні державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень і вимагають практичних методів рішень.
 
     Саме тому, на круглому столі були висвітлені такі актуальні питання, як:
-Трансформація органів Міністерства юстиції України в контексті передачі повноважень по здійсненню реєстраційних дій та передачі реєстраційних справ;
-Робота комісій з розгляду скарг на дії державних реєстраторів;
-Підстави невиконання державними реєстраторами судових рішень щодо державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень.
 
     В якості головного спікера з доповіддю виступив заступник начальника Головного територіального управління юстиції в Одеській області - начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції в Одеській області Іванський Андрій Йосипович.
 
     Суддя-спікер Одеського окружного адміністративного суду Завальнюк Ігор Вікторович розкрив проблему розгляду адміністративних справ у сфері державної реєстрації.
 
     А голова Малиновського районного суду міста Одеси Лічман Леонід Григорович роз'яснив тему: «Рішення суду, як підставу реєстрації права власності на житло».
 
     Модератором круглого столу була Морщагіна Наталія Станіславівна - голова Одеського апеляційного господарського суду.
 
     У підсумку, учасники круглого столу відзначили, що чинне законодавство в сфері державної реєстрації потребує вдосконалення, адже на практиці виникає ряд питань, які мають прогалини в праві або неврегульовані приписами національного законодавства. Також висловлено думку про те, що заходи такого характеру об'єктивно необхідні, як для судового корпусу, так і для державних реєстраторів, адвокатів, практикуючих юристів і вчених.