flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

СУДДІ ПРЕЗЕНТУВАЛИ КОМЕНТАР ДО КОДЕКСУ СУДДІВСЬКОЇ ЕТИКИ

17 листопада 2016, 17:06


При написанні Кодексу та коментарі робоча група керувалася міжнародними стандартами в цій сфері
Сьогодні Радою суддів України за підтримки програми USAID «Нове правосуддя» презентовано Коментар до Кодексу суддівської етики.
У презентації взяли участь судді, члени Вищої ради юстиції, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та Ради суддів України.


Відкриваючи захід Тетяна Чумаченко, суддя Вищого адміністративного суду України у відставці, голова Комітету з етики, врегулювання конфлікту інтересів і професійного розвитку судді Ради Суддів України, зазначила, що була проведена дуже велика, кропітка, важлива і, головне, результативна робота.
У свою чергу Валентина Симоненко, голова Ради суддів України розповіла, що під час написання Кодексу та коментарі робоча група керувалася міжнародними стандартами в цій сфері.
«Для суддів, вихованих на старій правої школі коментар Кодексу завжди важив більше, ніж сам Кодекс, оскільки саме через коментар приходить розуміння норми», - впевнений Станіслав Щотка, секретар ВККС.
За словами Девіда Вона, керівника Програми USAID реформування сектора юстиції «Нове правосуддя» питання суддівської етики завжди буде в центрі уваги суспільства. Також він процитував положення подібного Кодексу чинного в США. Зокрема, «суддя повинен дотримуватися високих стандартів поведінки і особисто дотримуватися їх, щоб зберегти доброчесність і незалежність судової гілки влади».
В цілому учасники наголосили на важливості коментаря з точки зору єдиного підходу до застосування норм Кодексу суддівської етики в діяльності представників судового корпусу.


Джерело:
http://pravo.ua/news.php?id=0057259