flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Припинено роботу Одеського апеляційного господарського суду та господарського суду Одеської області

05 жовтня 2016, 15:19

        Сьогодні, 05 жовтня 2016 року, у зв’язку з протиправними, під прикриттям патріотичних гасел, діями так званих «громадських активістів» було припинено роботу Одеського апеляційного господарського суду та господарського суду Одеської області.

Невідомими особами безпосередньо у судовому засіданні у ході розгляду справи за заявою ПАТ «Енергопостачальна компанія «Одесаобленерго» про визнання банкрутом ПАТ «Одеський нафтопереробний завод» було вчинено насильницькі дії стосовно суддів з метою примусу до винесення бажаного судового рішення.

Робота судів у нормальному режимі внаслідок протиправних, насильницьких дій «громадських активістів» є неможливою - поряд із зривом судового засідання по зазначеній справі, інші судові засідання, призначені на 05.10.2016, не можуть проводитися в умовах неприхованого, агресивного тиску на суд як державну установу з відправлення правосуддя.

Подальше здійснення правосуддя Одеським апеляційним господарським судом та господарським судом Одеської області в умовах фізичного та психологічного тиску є неможливим і суперечить законодавству України, оскільки може поставити під сумнів законність судових рішень, безсторонність та об’єктивність суддів, а дії «громадських активістів» перешкоджають іншим громадянам у доступі до правосуддя.

Спільними зборами суддів обох судів прийнято рішення про припинення роботи Одеського апеляційного господарського суду і господарського суду Одеської області та підготовлено звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Генерального прокурора України, Голови Служби безпеки України, Міністра внутрішніх справ України.