flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага! Спростування судом недостовірної інформації, що порушує гарантії незалежності суддів !!!

29 листопада 2017, 16:55

Увага! Спростування судом недостовірної інформації, що порушує гарантії незалежності суддів !!!

Прес-служба Одеського апеляційного господарського суду повідомляє, що 27 листопада декілька ЗМІ в мережі Інтернет поширили статтю під назвою «Трьох одеських суддів можуть притягнути до дисциплінарної відповідальності», зміст якої не відповідає дійсності та може мати наслідки формування у свідомості громадян негативної думки про діяльність суддів, зазначених у статтях та суду вцілому, що неприпустимо з огляду на конституційні гарантії незалежності суддів!
Зокрема суспільство сповіщено про відкриття Вищою радою правосуддя за наслідком розгляду скарг Кияновської Л.В. дисциплінарних справ стосовно суддів Одеського апеляційного господарського суду та судді Господарського суду Миколаївської області.
Водночас, дана інформація спростовується розміщеним на офіційному сайті ВРП повідомленням Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП в якому оприлюднені результати засідання Другої Дисциплінарної палати ВРП та зазначено про ВІДМОВУ у відкритті дисциплінарних справ за скаргами Кияновської Л.В.
Таким чином, розміщена в мережі Інтернет інформація про відкриття за результатами розгляду скарг Кияновської Л.В. дисциплінарних справ стосовно суддів ОАГС та судді ГСМО – є такою, що не відповідає дійсності!!!
Одеський апеляційний господарський суд поважає свободу слова та роботу ЗМІ, представники яких об’єктивно висвітлюють діяльність як судової влади загалом, так і суддів зокрема, свідомо ставляться до вимог щодо її об’єктивності та достовірності в межах Кодексу журналістської етики. Та все ж, звертаємо увагу представників ЗМІ на те, що відповідно до журналістської етики, головний обов’язок журналіста при забезпеченні права громадян на одержання оперативної інформації - уникати неточностей, викривлень інформації та поширень викривленої інформації.

Дякуємо за розуміння та сподіваємося на ефективну подальшу комунікацію між судом та ЗМІ!

ПОСИЛАННЯ НА РЕЗУЛЬТАТИ РОЗГЛЯДУ ПИТАНЬ ПОРЯДКУ ДЕННОГО ЗАСІДАННЯ ДРУГОЇ ДИСЦИПЛІНАРНОЇ ПАЛАТИ ВИЩОЇ РАДИ ПРАВОСУДДЯ ВІД 27 ЛИСТОПАДА 2017 РОКУ - http://www.vru.gov.ua/news/3015 .
Посилання на джерела Інформації, що не відповідає дійсності: http://www.infoport.live/centr-vnimania/juridical-news/troih-odesskih-sudej-mogut-privlech-k-otvetstvennosti-kogo-na-etot-raz/
http://xn--h1aazf.xn--j1amh/2017/11/28/troix-odesskix-sudej-mogut-privlech-k-otvetstvennosti-kogo-na-etot-raz/
http://poragovorit.com/news/35044-troih-odesskih-sudey-mogut-privlech-k-otvetstvennosti.html