flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл «Верховний суд: підсумки першого конкурсу»

07 вересня 2017, 19:14

Організаторами заходу виступила Асоціація правників України спільно з Проектом Європейського союзу «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні».

Робота круглого столу складала декілька дискусійних панелей, які відображали основні етапи проходження конкурсу до Верховного суду.

Відкрив захід президент Асоціації правників України у відставці, партнер VB Partners - Денис Бугай, який привітав присутніх та побажав плідної та результативної роботи.

Темою першої дискусійної панелі були основні результати визначення професійних якостей кандидатів (письмове тестування, практичні завдання). Актуальним був виступ судді Одеського апеляційного адміністративного суду, кандидата на посаду судді Верховного Суду Олександра Золотнікова.

Крім того, в роботі круглого столу за допомогою відеоконференцзв’язку приймала участь кандидат на посаду судді Верховного Суду, суддя Апеляційного суду Івано-Франківської області - Надія Стефанів.

Під час круглого столу були обговорені такі теми, як:

- Основні результати тестування особистих морально-психологічних якостей і загальних здібностей кандидатів;

- Проходження співбесід та формування рейтингу кандидатів;

- Перспективи функціонування нового Верховного Суду.

Модератором панельних дискусій «Основні результати визначення професійних якостей кандидатів (письмове тестування, практичні завдання)» та «Основні результати тестування особистих морально-психологічних якостей і загальних здібностей кандидатів» був Денис Бугай.

Довидас Віткаускас, - координатор Проекту ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні», виступив модератором одразу двох дискусійних панелей: «Основні результати тестування особистих морально-психологічних якостей і загальних здібностей кандидатів» та «Проходження співбесід та формування рейтингу кандидатів».

Крім того, на заході були присутні:

Тарас Лукаш - член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України;

Сергій Мудрук -  президент Міжнародної громадської організації «Універсальна екзаменаційна мережа UENet»;

Олександр Золотніков - суддя Одеського апеляційного адміністративного суду, кандидат на посаду судді Верховного Суду;

Реда Молієне - Голова Національної судової адміністрації Литви;

Світлана Глущенко - д.ю.н., директор департаменту Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, заслужений юрист України.

Захід виявився цікавим та нетиповим, оскільки більшу частину часу займала жвава дискусія між учасниками.

Проведення таких заходів має вагоме значення, оскільки саме співпраця та обмін власним досвідом допоможуть у реалізації планів з покращення судової гілки влади та органів правосуддя. Адже створення нового Верховного суду в Україні – це вагомий та необхідний крок в процесі реформування судової системи.