flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Виконання судових рішень - це запорука ефективного судочинства!

04 серпня 2017, 15:26

Сьогодні на базі Одеського апеляційного господарського суду відбувся круглий стіл з питань реформування системи виконання судових рішень та діяльності приватних виконавців. 
Захід організований Всеукраїнською громадською організацією «Асоціацією правників України» спільно з Проектом ЄС «Підтримка реформ у сфері юстиції в Україні» та Міністерством юстиції України. 

 
У заході прийняли участь судді судів господарської, адміністративної та загальної юрисдикції, представники Міністерства юстиції України, Державної виконавчої служби України, Державної фіскальної служби України, Територіального управління Державної судової адміністрації України.
З вітальним словом до присутніх звернулась голова Одеського апеляційного господарського суду Наталья Богацкая, яка підкреслила важливість удосконалення системи виконання судових рішень та подякувала усім учасникам заходу за активну позицію щодо вирішення тих проблемних питань, які постають у системі.


Актуальність теми зумовлена врученням 7 липня 2017 року Міністерство юстиції України посвідчень першим в країні приватним виконавцям. В деяких країнах світу даний інститут успішно функціонує вже понад 200 років, але він є новим для України, що спонукає до його детального обговорення та вивчення в широкому колі осіб. 
Основною метою заходу було обговорення теоретичних та практичних питань здійснення діяльності приватних виконавців, аналіз та обмін міжнародним досвідом в сфері виконання судових рішень в країнах Європейського союзу, особливості реформування та розвитку інституту в Україні. 
Досвідом впровадження інституту приватних виконавців в Болгарії та Сербії поділились приватний виконавець Болгарії Катілін Попов та судовий виконавець при Вищому господарському суді м. Суботиця, Сербії Дамір Сіте.

 
Питання пов’язані з діяльністю та самоуправлінням приватних виконавців були висвітлені Іваном Жаботинським - юристом ЮФ «Василь Кісіль і партнери» стосовно обмеження здійснення діяльності приватного виконавця. Крім того, заступником Директора департаменту Державної виконавчої служби Костянтином Сілкіним було висвітлено питання створення Асоціації та організації офісу приватного виконавця.
В цілому проведений захід виявився надзвичайно цікавим та плідним!